Ny storm truer Mexico

Et tropisk system er angiveligt ved at tage form i bugten ved Campeche i den sydlige del af Den Mexicanske Golf fredag, og ifølge orkancentret er der 60 procents risiko for, at det udvikler sig til en tropisk storm i løbet af de næste fem dage, skriver bloomberg.com.

Campeche-bugten huser blandt andet to af det statsejede olieselskab Petroleos Mexicanos’ største oliefelter, der producerer omkring 1,25 millioner tønder olie om dagen.

Udvikler systemet sig til en reel storm, bliver Jerry den tiende navngivne storm i den atlantiske orkansæson.

Mindst 58 personer i en bjerglandsby i den sydvestlige delstat Guerrero savnes stadig efter de tropiske storme Ingrid og Manuel, der ramte landet fra henholdsvis Stillehavet og Den Mexicanske Golf. Et voldsomt mudderskred i samme by frygtes at have krævet mange dødsofre.

Det populære feriested Acapulco ved Stillehavskysten er fra et drømmerejsemål blevet forvandlet til et mareridt for 40.000 turister, der kun langsomt kan evakueres. Indtil nu er det blot lykkedes at få 5.300 ud fra området og transporteret til Mexico City, skriver Reuters.

Flere end en million mexicanere er ramt af de sammenfaldende naturkatastrofer, det gælder blandt andet befolkningen i byen Tampico ved Veracruz på kysten ved Den Mexicanske Golf. Her er tusinder blevet evakueret fra deres hjem med helikoptere fra oversvømmede områder, og selve byen er totalt afskåret fra omverdenen, efter Panucafloden er gået over sine bredder.

Oversvømmelser og ødelæggelser har ud over mørklægning ødelagt vand- og fødevareforsyningen i katastrofeområderne og har medført omfattende plyndringer af butikker og supermarkeder.

 

Dagens Gossip