Ny stribe påsatte brande rammer Vestegnen

Fire brande på tre timer.

Det var situationen mandag aften på Københavns Vestegn, hvor brandvæsnet måtte rykke ud til Brøndby, Hvidovre, Albertslund og Hedeland.

Her var der sat ild til blandt andet skraldespande og containere rundt omkring, men det lader ikke umiddelbart til, at der er nogen sammenhæng mellem de fire småbrande.

Meldingen om den første brand tikkede ind ved 21.30-tiden.

- Vi har i tidsrummet 21.31 til 00.25 haft fire forskellige småbrande spredt ud over det meste af politikredsen. Så der er ikke rigtigt noget sammenhængende i det, fortæller vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi.

- Det er småbrande alle sammen. Lidt containere og lidt skraldespande, tilføjer han.

Vestegnen har i den senere tid været plaget af påsatte brande, og i løbet af et halvt år har der været flere end 100 tilfælde i Albertslund og Brøndby.

Natten til søndag var der ni nye brande, og natten til mandag måtte brandvæsnet på bare tre timer rykke ud til 11 steder i de to kommuner.

Flere gange har brandene givet det lokale brandvæsen så travlt, at man har måttet tilkalde forstærkning fra Københavns Brandvæsen.

Albertslund har sat vagter på flere steder i kommunen, og borgere i de brandplagede områder har lavet telefonkæder og lokale vagtværn. Politiet har opfordret borgere i Albertslund og Brøndby til at henvende sig, hvis de ser noget mistænkeligt.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip