Ny telefonlinje skal hjælpe trafikofre

Mandag åbner Ulykkeslinjens telefoner for første gang. Det er en hotline, der skal hjælpe ofre fra trafikuheld og deres pårørende. Mange ofre kan nemlig opleve udfordringer i deres hverdag, længe efter de har været involveret i ulykken.

Landsforeningen for Polio -, Trafik - og Ulykkesskadede, PTU, er opmærksomme på problemet, og er derfor blandt projektets initiativtagere. PTU's direktør, Philip Rendtorff, mener, at det er vigtigt at samle rådgivning til trafikofrene.

- Mange spørgsmål opstår hen ad vejen, når man har været ude for en ulykke - både hos ofre og pårørende. Derfor er der brug for professionel vejledning for at imødegå ofrenes risiko for økonomiske, sociale og psykologiske problemer, siger Philip Rendtorff.

Det er PTU's erfaring, at ofrenes spørgsmål er meget forskellige. Nogle skal have vejledning i, hvordan de skal fortælle deres arbejdsgiver om ulykken, mens andre skal rådgives i, hvordan de skal håndtere en eventuel sag med forsikringsselskabet.

Der er ifølge PTU stort behov for vejledningen, da der alene i 2013, var 37.000 danskere, der fik skader af at være udsat for trafikuheld.

Telefontjenesten kommer ikke til at erstatte hjælp fra socialrådgivere, advokater og andre specialister, men linjen skal centralisere rådgivningen.

- Jeg vil ikke forklejne, at kommuner, hospitaler og andre gør noget for at vejlede ofrene, men vi ved fra vores undersøgelser, at det er vigtigt at samle viden og rådgivning et uafhængigt sted, siger Philip Rendtorff.

Ifølge PTU varer udfordringerne efter et færdselsuheld ofte længere, end til patienten udskrives fra hospitalet.

Det kan derfor være svært for patienten at håndtere efterfølgende, så denne rådgivning kan gavne en stor del af trafikofrene, mener PTU's direktør.

- Vores erfaring er, at selv dem, vi opfatter som velfungerende mennesker, kan have svært ved at håndtere situationen efter et trafikuheld, siger Philip Rendtorff.

Linjen kan kontaktes på 3673 2000 mellem 9 og 15.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip