Ny test: Light-produkter er ikke altid så lette endda

Det er forbrugerbladet TÆNK, der har set nærmere på light-fødevarerne, hvor firmaerne forsøger at lokke os med tilsyneladende mere kalorie-fattige produkter.

Men sandheden er faktisk en anden, for light-produkterne kan indeholde flere kalorier end de almindelige fødevarer.

Et eksempel er kartoffel-spegepølsen fra 3-Stjernet, der på pakken lokker med "kun 14 procent fedt".

Men tilsvarende indeholder kartoffel-spegepølsen med mærket Foretta blot 10 procent fedt - og den sælges ikke som light.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

På billedet kan du se Tulips leverpostej med 15 procent fedt, der får os til at tro den indeholder mindre fedt end en normal leverpostej.

Men tager man så i stedet Egelykkes helt almindelige leverpostej - uden light-anprisning -- så indeholder den blot 14 procent fedt.

Ud over at vi snydes med anprisningerne om light og kalorielet, så er disse varer samtidig også ofte noget dyrere end de almindelige produkter.

Her er det eksemplevis Thousand Island Dressing fra Beauvais, der lokker med kun 3% fedt, mens First Price´s "almindelige" Thousan Island-dressing blot indeholder kun 0,5 gram fedt. Og i øvrigt koster det halve.

Så der er virkelig grund til at se sig for inden man kommer light-produkterne i kurven.

Hvad er din erfaring med light-junglen? Skriv din kommentar her:

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip