Ny tilfredshedsportal skal forbedre kommuners service

»Generelt er der høj brugertilfredshed i kommunerne. Oplevelsen af, hvordan kommunen løser sine opgaver, er vigtig information både for kommunalbestyrelsen og for medarbejderne, der løbende arbejder for at løse opgaverne bedst muligt - i dialog med borgerne,« siger han i en pressemeddelelse.

Udover at være med til at skabe et overblik giver portalen samtidig borgere og kommuner mulighed for at sammenligne med andre kommuner.

Rangeringssystemet, som tilfredshedsportalen.dk bygger på, går fra et til fem, hvor et er meget utilfreds, og fem er meget tilfreds. Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er begejstret for portalen.

»Nu kan man som borger sammenligne brugertilfredsheden på tværs af kommunerne, og så får borgeren et bedre grundlag for at bidrage til debatten om bedre kvalitet og velfærd. Det er også et skridt på vejen til at skabe nye veje til bedre velfærd, og jeg håber derfor, at alle kommuner vil bidrage til hjemmesiden,« siger hun.

Der er i dag 20 kommuner, der er med på portalen, og Margrethe Vestager ser gerne, at den nyåbnede tilfredshedsportal får flere kommuner til at tilmelde sig systemet.

 

Dagens Gossip