Ny uddannelse på IBA ruster studerende til it-job

Til september kan IBA International Business Academy i Kolding byde velkommen til de første studerende på det nyeste skud på uddannelses-stammen: Professionsbachelor i webudvikling. Uddannelsen ruster de unge til at påtage sig job, der kan styrke virksomhedernes behov for at skabe vækst gennem it.

En rapport fra Arbejdsmarkedsstyrelsen fra oktober 2011 viser tydeligt, at uddannelsen lander på et tørt sted. Heri slås det nemlig fast, at Region Syddanmark halter bagefter på it-området. Det skyldes især mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Professionsbachelor i webudvikling kommer derfor til at dække en del af det store behov for specialister på it-området, mener lektor Ole Højgaard Pedersen fra IBA.

- En række virksomheder lever af at udvikle store it-systemer, og de efterspørger uddannelsen. Derfor føler vi os også ret sikre på, at kandidaterne får noget at lave, når de er færdige, siger han.

Vigtigt fokuspunkt

En af de virksomheder, der glæder sig over den nye uddannelse, er Kolding-fyrtårnet, Georg Jensen Damask.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at IBA styrker ressourcerne på it-området og specielt med henblik på web. Der er vist ingen tvivl om længere, at netop dette område er et af de vigtigste strategiske fokuspunkter for enhver virksomhed i dag, siger Anette Poulsen, der er e-commerce manager i virksomheden.

Hun påpeger desuden fordelen ved, at danske unge får mulighed for at tage uddannelsen.

- Mange andre lande har dygtige unge mennesker på området, men de store forskelle i kommunikation, tradition og udtryk gør opgaverne svære at outsource. Derfor er det godt at have den nødvendige viden og nyeste teknologi i Danmark, siger Anette Poulsen, der ikke vil afvise at ansætte en færdiguddannet kandidat til for eksempel at videreudvikle og varetage en webshop for Georg Jensen Damask.

 

Dagens Gossip