Ny udenlandsk burgerkæde indtager Danmark

I 70 år har man kunnet få sig en burger hos Carl's Jr. Og til efteråret kan man også få én i Næstved. Det er Dansk Supermarked og Bilka, der har fået amerikanerne til Danmark, oplyser Bilkas ejere Dansk Supermarked.

I 1941 brugte Carl N. Karcher og hans kone, Margaret deres opsparing på 15 dollar og lånte 311 dollar i deres bil for at købe en enkelt amerikansk pølsevogn i Los Angeles, Californien.

Siden gik det slag i slag med flere pølsevogne og en Carl's Drive-In Barbecue. I dag er kæden vokset til at have 1369 restauranter verden over.

I dag er det CKE Restaurant Holding, der ejer burgerkæden. Samarbejdet er det første skridt på det nordeuropæiske marked, og at valget er faldet på Bilka, er ikke tilfældigt, understreger Andy Puzder, direktør i CKE Restaurants.

- I løbet af de sidste 50 år har Dansk Supermarked formået at gøre deres forretning succesfuld og velkendt i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen, siger Andy Puzder og fortsætter:

- Med deres ekspertise og viden om det danske marked er Dansk Supermarked den perfekte partner til at introducere Carl's Jr. for de danske forbrugere.

CKE Restaurant Holding har hovedkontor i Carpinteria, Californien. Selskabet og dens datterselskaber har 3318 franchises og egne restauranter i 42 stater i USA samt i 28 andre lande, herunder 1369 Carl's Jr. restauranter og 1944 Hardee's restauranter.

Det er ikke første gang, Dansk Supermarked flirter med en amerikansk kæde. Senest har den amerikanske kaffekæde Starbucks åbnet en café i Bilka på Amager, og endnu to caféer åbner til sommer i Aarhus og i Aalborg.

Dansk Supermarked har 43.000 medarbejdere og mere end 1200 butikker i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen. Hver dag besøger omkring to millioner kunder Bilka, Føtex, Netto og Salling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip