Ny undersøgelse: Her er verdens lykkeligste land

Fiji er det lykkeligste land i verden.

Det viser en ny, global lykke-undersøgelse foretaget af Gallup Survey.

I undersøgelsen, som er foretaget blandt i alt 64.000 mennesker fra 65 forskellige lande, svarer 93 procent af Fijis befolkning nemlig, at de enten er lykkelige eller meget lykkelige.

Undersøgelsen er den 38. af sin slags, og viser på globalt plan, at 70 procent af de adspurgte er glade og tilfredse med deres liv. Det er en stigning på 10 procent i forhold til sidste år, hvor kun 60 procent af deltagerne svarede det samme.

Lægger man tallene ud på kontinenterne, er Afrika årets store vinder, når det kommer til livsglæde. Her svarede 84 procent, at de var lykkelige og tilredse med deres liv. Samtidig er folk fra Oceanien, Mellemøsten og Vesteuropa de mindst lykkelige regioner, hvor henholdsvis 14, 13 og 11 procent svarer, at de er enten ulykkelige eller meget ulykkelige.

Optimisme omkring 2015
I undersøgelsen blev de mange deltagere også spurgt, om de mente, 2015 ville blive et bedre år end 2014, og det svarede over halvdelen - 53 procent - ja til; En stigning på fem procent i forhold til sidste år. I Afrika var hele 75 procent optmistiske omkring det nye år, efterfulgt af Asien med 63 procent. Også til dette spørgsmål ligger Vesteuropa blandt bundskaberne med kun 26 procent som tror, at 2015 bringer bedre tider.

Ville du kæmpe for dit land?
Et gennemsnit på 60 procent svarer i den årlige undersøgelse, at de ville gribe til våben for at forsvare sit land. Igen ligger vesteuropæerne helt i bund med kun 25 procent, som er villige til at gå i krig for hjemlandet. Dette står i skarp kontrast til svarene fra de arabiske lande i Mellemøsten og Nordafrika, hvor hele 77 procent svarer klart ja til dette spørgsmål.

- Mens udsigten for verdensøkonomien forbliver uforudsigelig, nægter vores glæde at aftage, og forbliver høj over hele verden. Dette års undersøgelse understreger også, at folk over hele verden er stigende optimistiske og tror på, at 2015 bliver et godt år, siger Jean-Marc Leger, præsident for WIN/Gallup International Association, i forbindelse med undersøgelsen.

Se flere konklusioner fra undersøgelsen her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip