Ny Vestas-chef vil lytte i 100 dage

"Lønsomhed, lønsomhed og lønsomhed," siger Anders Runevad, da han skal sætte ord på Vestas' kortsigtede udfordringer.

Ordene er som sådan ikke nye - faktisk var "lønsomhed" også hovedbudskabet, da bestyrelsesformand Bert Nordberg i sidste uge præsenterede Anders Runevad som ny topchef - men Runevad repræsenterer alligevel en ny vej for Vestas. Armbevægelserne er mindre end hos forgængeren Ditlev Engel, og Runevad har ingen erfaring fra energibranchen. Ditlev Engel - med tilnavnet "Mr. Wind" - har derimod en stærk brancheprofil, og han er anerkendt for sine gode evner inden for markedsføring.

I dag er det dog lønsomhed, der står i højsædet for Vestas, og her er Anders Runevad ifølge Bert Nordberg den rette mand.

"Jeg står over for en to-delt opgave. Først og fremmest skal Vestas levere på det omstruktureringsprogram, som er annonceret og ligger fast. Jeg vil sørge for, at Vestas fortsat leverer på de parametre, vi har lovet. Og der er ingen forandringer der," siger Anders Runevad og fortsætter på klingende skånsk.

"Den anden store opgave er, at jeg skal sætte mig ind i virksomheden. Jeg har lagt en 100-dages planer, hvor jeg skal lære at forstå Vestas ved at stille spørgsmål, lytte og samle information fra de vigtigste stakeholdere i virksomheden."

Skal du nu bruge 100 dage på at sætte dig ind i virksomheden?

"Jeg kommer også til at lede samtidig, så jeg skal ikke kun lytte i 100 dage. Det lover jeg," siger han og griner.

Vestas' bestyrelse kontaktede Anders Runevad første gang før sommerferien med henblik på et muligt chefjob i vindmøllebranchen. Siden forløb flere samtaler, og tirsdag i sidste uge blev ansættelsen officielt meldt ud. Runevad har arbejdet hele sit professionelle liv i den svenske telekom-industri med 28 års ansættelsen for Ericsson. En stor del af tiden sammen med sin nuværende bestyrelsesformand Bert Nordberg.

"Jeg kender Bert fra Ericsson, og vi har et professionelt forhold. Jeg er selvfølgelig glad for, at Bert har tillid til mig. Men jeg vil også understrege, at jeg blev interviewet af hele ansættelseskomiteen i bestyrelsen, og vi havde mulighed for at stille hinanden mange spørgsmål," siger Anders Runevad.

Fremadrettet ser den nye topchef store muligheder for Vestas, men han gemmer de strategiske udmeldinger.

"Jeg ser en række styrker i Vestas, som vi skal arbejde med og udvikle, men I må give mig tid til at lære virksomheden at kende, før jeg går i detaljer," siger han.

 

 

Dagens Gossip