Nye arabiske millioner i Leeds

28/03/2013 14:53

BNB

Nyheder
I december overtog den Bahrain-baserede investeringsbank GFH Capital klubbens aktiemajoritet og nu meddeler klubbens at ti procent af aktierne er købt af International Investment Bank, IIB, ligeledes fra Bahrain, skriver engelske Sky Sports. Med den handel indtræder IIB's direktør Aabed Al-Zeera i bestyrelsen i selskabet bag klubben, i den engelske presse og blandt Leeds' fans, har der været spekuleret i, om salget er første skridt i at skibe klubben videre på nye ejerhænder. Det afviser GFH Capital's vicedirektør, David Haigh og understreger, at salget skal ses som en styrkelse af klubbens finansielle position i jagten på igen at spille i Premier League. - Introduktionen af IIB er på linje med, hvad er altid har været GFH Capitals mål for det succesfulde, holdbare og langsigtede ejerskab af Leeds United FC. Vi tror på at et konsortium af ligesindede investorer giver det bedste ejerskab for et klub, der hører til blandt eliten af engelske fodboldklubber og globale sportsbrands, siger David Haigh. Leeds blev på grund af økonomiske problemer tvangsnedrykket fra Premier League i 2004 og i 2007 var de at finde i den tredje bedste række League One, hvor de endnu engang var tæt på konkursens rand. Siden er de rykket op i The Championship, hvor de i øjeblikket ligger langt fra oprykning på en 10. plads. Leeds Uniteds daværende ejer, Ken Bates, solgte klubben for ca. 150 mil. kr. plus et ekstrabeløb, der afhænger af, om Leeds når Premier League inden for fire år.

Mest læste i dag

I december overtog den Bahrain-baserede investeringsbank GFH Capital klubbens aktiemajoritet og nu meddeler klubbens at ti procent af aktierne er købt af International Investment Bank, IIB, ligeledes fra Bahrain, skriver engelske Sky Sports.

Med den handel indtræder IIB's direktør Aabed Al-Zeera i bestyrelsen i selskabet bag klubben, i den engelske presse og blandt Leeds' fans, har der været spekuleret i, om salget er første skridt i at skibe klubben videre på nye ejerhænder.

Det afviser GFH Capital's vicedirektør, David Haigh og understreger, at salget skal ses som en styrkelse af klubbens finansielle position i jagten på igen at spille i Premier League.

- Introduktionen af IIB er på linje med, hvad er altid har været GFH Capitals mål for det succesfulde, holdbare og langsigtede ejerskab af Leeds United FC. Vi tror på at et konsortium af ligesindede investorer giver det bedste ejerskab for et klub, der hører til blandt eliten af engelske fodboldklubber og globale sportsbrands, siger David Haigh.

Leeds blev på grund af økonomiske problemer tvangsnedrykket fra Premier League i 2004 og i 2007 var de at finde i den tredje bedste række League One, hvor de endnu engang var tæt på konkursens rand. Siden er de rykket op i The Championship, hvor de i øjeblikket ligger langt fra oprykning på en 10. plads.

Leeds Uniteds daværende ejer, Ken Bates, solgte klubben for ca. 150 mil. kr. plus et ekstrabeløb, der afhænger af, om Leeds når Premier League inden for fire år.