Nye beviser mod Lund Poulsen ser dagens lys

Der er tilsyneladende dokumentation for, at et af de helt centrale vidner i Skattesagskommissionen, fagdirektør i Skatteministeriet Ivar Nordland, oplevede, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) gerne ville blande sig i Thorning-parrets skattesag.

- Jeg bryder mig ikke om at udlevere personoplysninger til en minister, der ikke må blande sig (men gerne vil), skrev han i en mail, der blev læst højt under tirsdagens afhøringer.

Det er chefkonsulent Michael Frank, der vidner for kommissionen, som var modtager af mailen fra Nordland.

Michael Frank mener, at formuleringen taler for sig selv og ønsker ikke at uddybe, hvad Nordland kan have ment.

Ivar Nordland skal først afhøres senere på måneden.

Men det står efterhånden klart, at han er et af de helt centrale vidner i den del af kommissionens undersøgelse, der handler om, hvorvidt der er sket magtmisbrug, da Skat København i 2010 afgjorde, om Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, var skattepligtig i Danmark.

Skattedirektør Lisbeth Rasmussen fra Skat København har i sin dagbog om sagen skrevet, at Ivar Nordland ringede til hende, efter afgørelsen var klar.

I den telefonsamtale skulle Ivar Nordland have sagt, at Troels Lund Poulsen og hans spindoktor Peter Arnfeldt angreb Skat Københavns afgørelse.

Hidtil har oplysninger om, at Ivar Nordland skulle have oplevet indblanding fra ministeren, været givet som mundtlige referater af telefonsamtaler, i visse tilfælde på anden hånd.

Mailen er første skriftlige dokumentation for, at den centralt placerede embedsmand og ekspert i skattepligt mente, at ministeren blandede sig.

Formelt set er der vandtætte skotter mellem Skatteministeriet og de enkelte skatteregioner, der afgør konkrete skattesager.

Men Skattesagskommissionen skal undersøge, om nogen uden for Skat København blandede sig i behandlingen af Stephen Kinnocks og Helle Thorning-Schmidts skattesag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip