Nye Castro-billeder skal mane sygdomsrygter i jorden

Statslige medier i Cuba har sent mandag offentliggjort de første billeder af ekspræsident Fidel Castro i omkring et halvt år.

Det sker ifølge nyhedsbureauet AFP for at mane rygter i jorden om, at Fidel Castros helbred er blevet forværret.

De nye billeder viser den 88-årige Castro i sit hjem sammen med sin kone, Dalia, under et møde med formanden for en studenterforening. De i alt 21 billeder er blevet publiceret i den statslige avis Granma og i andre statslige medier.

Billederne blev angiveligt taget 23. januar og er offentliggjort efter flere uger med massive spekulationer om den tidligere revolutionsleders helbred. Spekulationerne er affødt af, at Castro ikke har vist sig offentligt i lang tid.

Han blev sidst set offentligt 8. januar sidste år. Det skete i forbindelse med åbningen af et kunstgalleri tæt på hans hjem.

Selvom der siden august ikke har været offentliggjort billeder af Castro, har han alligevel været synlig i den offentlige debat.

Så sent som i slutningen af januar kommenterede han nyheden fra december om, at USA og Cuba ønsker at normalisere det historisk anstrengte forhold landene imellem.

I sin besked sagde Castro, at han "ikke stoler på USA's politik".

- Men det betyder ikke - langtfra - en afvisning af at løse konflikter på fredelig vis, lød det i beskeden fra Fidel Castro.

- Vi vil altid forsvare samarbejde og venskab med verdens folk - blandt dem også vores politiske modstandere, sagde han.

Forskellige forlydender om Fidel Castros helbred har jævnligt været fremme, siden han trådte tilbage i 2008 og overlod magten til sin bror, Raul Castro.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip