Nye investorer på banen

Endnu er manden med papkassen ikke dukket op, men ifølge direktør Tommy Håkansson er der flere interesserede, og efter at det på generalforsamlingen blev vedtaget at ændre ejerstruktur, så det ikke længere er amatørerne, der sidder på den reelle magt, er interessen vokset yderligere.

»Ja, jeg vil godt bekræfte, at der løbende har været henvendelser, og at der også er kommet nye efter generalforsamlingen,« siger Tommy Håkansson til Berlingske

»Mere kan jeg ikke sige, men som jeg sagde efter generalforsamlingen, så kigger vi seriøst på alle henvendelser,« siger Tommy Håkansson.

Henvendelser langvejsfra

Ifølge Berlingskes oplysninger har der været henvendelser fra både Asien og Mellemøsten, men en af de mere seriøse danske investorgrupper, der nu skal vurdere, om den ønsker at gå ind i en kommende kapitaludvidelse, er den gruppe af folk, der repræsenteres af advokat Jeppe Stokholm. De havde med spænding afventet generalforsamlingen og udfaldet af afstemningen om A- og B-aktiestrukturen, og sammenlægningen af klasserne har ikke gjort dem mindre interesserede.

»Der er mange, der har siddet og afventet, hvad der ville ske til generalforsamlingen, og der har vi fået afklaring nu. Der er en fin dialog, og vi har bestemt ikke kastet håndklædet i ringen,« siger Jeppe Stokholm.

Endnu mangler de potentielle investorer stadig at se børsprospektet, der kommer i slutningen af ugen, ligesom det er utydeligt, hvilke aktiver, der egentlig ligger i klubben, fordi det er blevet meldt ud, at både stadion og transferrettigheder er til salg.

»Vi er ikke ude i at sælge vores transferrettigheder, og vi sælger heller ikke stadion, før emissionen er forbi. Det ville ikke være rimeligt, for det er noget, en ny ejerkreds skal tage stilling til,« siger Tommy Håkanssen.

Brøndbys to muligheder

I udgangspunktet har Brøndby to muligheder for at sikre sig de mindst 60 mio. kr., der er brug for. Den ene er aktieemissionen, mens den anden er salget af stadion. Det sidste kan dog næppe stå alene, da der både er en gæld på 83 mio. kr., som skal trækkes fra salgsprisen, og dels er en risiko for, at et sådant salg sender Brøndbys egenkapital fra de nuværende 59 mio. kr. til under den grænse på 16 mio. kr., der udgør 25 procent af lønbudgettet, hvilket er et minimumskrav for, at DBU udsteder en garanti.

Aktieemissionen vil, hvis den bliver gennemført som forventet, hovedsagelig blive sikret af enkelte storaktionærer, der ønsker at gå ind i ledelsen, eller af bankforbindelsen Nordea, der i sin tid gik med i en kapitaludvidelse i Parken, hvor den havde store beløb til gode.

 

Dagens Gossip