Nye lovende spor i Madeleine-sagen

Det britiske politi har fundet nye spor i efterforskningen af gåden om Madeleine McCann, der forsvandt som treårig i Portugal tilbage i 2007.

Ved at analysere mobildata fra telefoner, som blev tændt i dagene omkring Madeleines forsvinden på feriestedet Praia da Luz, er der dukket betydningsfulde spor op, fortæller Metropolitan Police, politiet i den britiske hovedstad, London.

Foreløbig er i alt 41 personer fra forskellige lande blevet identificeret ud fra mobildata og skal nu undersøges nærmere.

Dansk ekspert: Derfor lever forsvundne Madeleine stadig

Politiet kan ikke se, hvad der står i tekstbeskederne fra de pågældende telefoner. Men det har en liste med oplysninger om de forskellige opkald, hvor og hvornår de er foretaget, og hvilke numre der er ringet til.

Efterforskerne har hen over sommeren sendt breve til 30 lande for at bede om assistance til at finde ud af, hvem de endnu uidentificerede telefonnumre tilhører, og til at få kontakt til de personer, der allerede er på listen.

Londons politi oplyser til Ritzau, at der ikke er noget "nuværende link" til Danmark i efterforskningen.

- Ved at sammensætte de nye informationer med andre kan vi lave et målrettet angreb på disse informationer. Det er som at skrælle lagene af et løg, siger efterforskningsleder Andy Redwood.

De nye spor i sagen vil blive nærmere præsenteret for offentligheden i BBC's tv-program Crimewatch 14. oktober.

Her vil Madeleines forældre, Kate og Gerry McCann, bede folk, der var på feriestedet i de skæbnesvangre dage, og som endnu ikke har talt med politiet, om at henvende sig.

Journalister har spurgt Redwood, om de nye mobildata kan være nøglen til opklaringen af sagen. "Det kunne det godt", svarede efterforskningslederen ifølge avisen The Telegraph.

Ifølge The Telegraph nægter forældrene til Madeleine at tro, at hun er død.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip