Nye medlemmer strømmer til lokale lærerforeninger

Ifølge DR Østjylland har lærerforeningens afdelinger i Aarhus og Randers taget imod knap 100 nye medlemmer i løbet af de sidste par uger.

Randers Lærerforening har fået omkring 20 indmeldelser, og selv om formand Kurt Sørensen ikke vil tage ordet gruppepres i sin mund, erkender han, det kan blive ubehageligt at stå uden for fagforeningen, når lockouten af lærerne efter alt at dømme træder i kraft på tirsdag.

»Når nu lockouten formodentlig bliver til noget den 2. april, så er der jo en del lærere, som er lockoutet, og der er en del, som ikke er. Nemlig tjenestemænd og de, der ikke er medlem af organisationen,« siger Kurt Sørensen til DR Østjylland.

Han peger på, at de, der er lockoutet, vil stå uden for skolerne og »klappe tjenestemændene ind«, for de skal ind og passe deres arbejde.

»Men det kan godt være, at de, der ikke er medlemmer, vil få en kold skulder. De vil i hvert fald blive meget synlige,« siger Kurt Sørensen.

I Aarhus Lærerforening har man fået op mod 70 nye medlemmer. Formand Søren Aakjær siger ifølge DR Østjylland, at det formentlig er »den dårlige samvittighed« der gør, at lærere, der hidtil ikke har været medlemmer, nu melder sig ind i fagforeningen.

De nye medlemmer skal dog ikke regne med at få udbetalt konfliktstøtte. Med mindre man får dispensation, skal man nemlig have været medlem af lærerforeningen i et helt år for at være berettiget til at modtage støtte under en konflikt.

Lærerforeningerne i Skanderborg-Odder og på Djursland har ifølge DR Østjylland oplevet samme tendens som i Randers og Aarhus med flere nye medlemmer.

 

Dagens Gossip