Nye milliardlån på vej fra EU til Ukraine

Der er endnu flere penge på vej fra EU til Ukraines kriseramte økonomi.

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker foreslår på et pressemøde torsdag at frigive lån for yderligere 13,5 milliarder kroner. Hvis altså den ukrainske regering gør en overbevisende indsats for at fortsætte med de politiske reformer, der allerede er undervejs.

- Ukraine er ikke alene. Europa står samlet bag Ukraine og den nye regerings reformdagsorden. Det er vigtigere, hvad vi gør, end hvad vi siger.

- Den Europæiske Union har allerede givet økonomisk støtte i en grad, man ikke har set før. Det nye forslag er udtryk for, at vi er klar til at fortsætte den støtte, siger Juncker på et pressemøde i Letlands hovedstad, Riga, i forbindelse med Letlands overtagelse af det halvårlige EU-formandskab.

Juncker understreger dog, at pengene kun bliver udbetalt, hvis Ukraine som lovet fortsætter sit politiske reformprogram.

Kommissionen nævner i en pressemeddelelse, at der blandt andet er behov for yderligere offentlige besparelser, omfattende reformer i energi- og banksektoren, stærkere økonomistyring, åbenhed, juridiske reformer samt indsats mod korruption.

Der vil i givet fald blive tale om det tredje makroøkonomiske støtteprogram fra EU til Ukraine siden 2010. I løbet af 2014 lånte EU Ukraine lidt over 10 milliarder kroner.

Ud over lånene har EU også en række andre støtteprogrammer med både penge, ekspertbistand og toldfritagelse for at hjælpe Ukraine med at få landets økonomi på ret køl.

Ukraine er blandt andet hårdt ramt af, at Rusland flere gange har skruet op for prisen og ned for leverancen af gas.

Det nye låneprogram skal efter planen komme til udbetaling i år og til næste år.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip