Nye regler: Knallertkørekortet i fare

Forældre bør tjekke den knallert, deres teenager kører på. Sådan lyder opfordringen fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

I dag træder nye regler i kraft. Reglerne betyder bl.a., at man kan miste retten til at køre knallert, hvis man kører på en ulovlig kværn eller to gange bliver taget for spritkørsel.

- De unge kan ofte ikke overskue konsekvenserne af deres handlinger. Derfor er det vigtigt, at man som forældre blander sig, for det påvirker børnenes adfærd i trafikken. Man skal kræve, at der kun må sidde én på knallerten, at man altid kører med hjelm, ikke tuner sin knallert og aldrig kører spritkørsel, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Knallertulykker kostede i perioden 2007 til 2011 25 unge livet, mens knap 800 unge blev alvorligt kvæstede, viser en ny optælling fra Rådet for Sikker Trafik.

Ny nye regler betyder også, at unge under 18 år risikerer at få udskudt datoen for, hvornår de må tage kørekort til bil, hvis de f.eks. kører spritkørsel eller to gange bliver stopper på en ulovlig knallert.

- Hvis man gerne vil i lære som tømrer eller elektriker, hvor du skal have et kørekort, så er det ret alvorligt, hvis man ikke kan få det. Derfor er det vigtigt, hvis man har en knallert og er under 18 år, at man kører lovligt på den, siger Pernille Ehlers.

Desuden skal de unge fremover have en mere grundig uddannelse, før de kan få knallertkørekort. Blandt andet skal de unge lære mere om risikoen ved at køre på en tunet knallert eller køre spritkørsel. Desuden skal de lære førstehjælp.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip