Nye regler for kvoteflygtninge kan være på vej

Ifølge avisens oplysninger vil det fremgå af regeringens lovprogram for det nye folketingsår, der begynder tirsdag, at udvælgelseskriterierne for kvoteflygtninge skal ændres i det kommende år. Det fremgår ikke, hvor Politiken har oplysningen fra.

»Jeg synes, det er helt åbenlyst, at vi skal ændre lovgivningen, så den kommer til at se ud, som den gjorde før VKOs ændring. Så man igen tager udgangspunkt i, hvem der har det største beskyttelsesbehov. Og jeg synes, det er rimelig oplagt, at når vi udvælger kvoteflygtninge, tager vi dem med størst behov for beskyttelse,« siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

Selvom det fremgår af SRSF-regeringens regeringsgrundlag, at »kriterierne for udvælgelse af kvoteflygtninge skal ændres, så kvoteflygtninge uanset integrationsparathed har lige mulighed for at komme til Danmark«, er der ikke kommet et udspil fra justitsminister Morten Bødskov (S).

Han har tidligere meldt ud, at det er nødvendigt at overveje, om kriteriet om integrationsparathed bør erstattes af andre kriterier.

»Vi noget bekymrede over, at det har taget så lang tid at lave en simpel lovændring, og vi frygter, at det er, fordi regeringen vil indføre nye udvælgelseskriterier, der handler om alt mulig andet, end hvem der har det største beskyttelsesbehov,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til avisen.

SFs integrations- og udlændingeordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), og de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen (R), vil ifølge Politiken ikke bekræfte, at lovkataloget indeholder en ændring i dette folketingsår eller kommentere om nye kriterier eventuelt vil blive sat i stedet.

De Konservative og Venstre afviser blankt at stemme for en eventuel afskaffelse af integrationskriteriet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip