Nye tal: Det går stadig fremad på boligmarkedet

Det er Boligsidens Markedsindeks, der i dag fortæller om den fortsatte optimisme på boligmarkedet.

Tallene fra august viser nemlig kortere salgstider og højere priser på blandt andet villaer og lejligheder.

I forhold til juli måned steg priserne på lejligheer med 0,3 procent, mens huspriserne steg med 0,6 procent.

Det betyder, at priserne på en lejlighed i gennemsnit er 11 procent dyrere end på samme tidspunkt i 2012 - mens huspriserne er steget mere beskedne to procent i pris.

Men altså dog en fremgang.

- Prisstigninger dækker over regionale forskelle, hvor Hovedstaden og Nordjylland står for de største stigninger på over fire procent det seneste år, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk i en pressemeddelelse mandag.

- Det er positivt, at fremgangen fortsætter. Noget af det efterslæb, der har været efter finanskrisen, er endelig ved at være indhentet, og mange boligejere kan ånde lettet op ved tanken om, at de nu kan sælge uden store tab.

Også andre ting på boligmarkedet underbygger de positive tendenser i august. Det går stadig hurtigere med at få solgt, hvor salgstiderne er faldet den seneste måned med 2,6 procent for både villaer og lejligheder.

Det tager nu i gennemsnit 210 dage at komme af med en villa og 126 dage at få solgt en lejlighed.

- Der er fortsat stor forskel på, hvor hurtigt en bolighandel gennemføres, men i gennemsnit er salgstiden faldet for både huse og lejligheder. Samtidig bliver der givet langt mindre nedslag, når boligerne skal handles, og fortsat flere boliger sælges i dag til prisen. Det er med til at understrege fremgangen på et tidligere lidt trægt boligmarked, lyder det fra Birgit Daetz.

Prisnedslaget på huse er blevet godt tre procent mindre end i måneden før. Ejerlejlighederne har barberet godt to procent af nedslaget sammenlignet med juli.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for august 2013

Villaer og rækkehuse

Siden sidste måned er priserne steget med 0,6 procent på landsplan.

Nedslagene er blevet godt 3 procent mindre end i sidste måned, og det gennemsnitlige prisnedslag er nu 661 kr. pr. kvadratmeter. I Region Hovedstad er nedslaget på 630 kr., for knap to år siden lå det på over 1.350 kr. pr. kvadratmeter.

Salgstiden er faldet med 2,6 procent siden sidste måned og 3,5 procent siden sidste år. Det tager nu i gennemsnit 210 dage at sælge en villa.

Ejerlejligheder

Priserne er steget 0,3 procent siden sidste måned og 11 procent siden sidste år; gennemsnitsprisen på landsplan er nu 20.707 kr. pr. kvadratmeter.

Der gives mindre i nedslag: 20 procent mindre end sidste år på landsplan og 27 procent mindre end sidste år i Region Sjælland. Nedslaget er nu 634 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit på landsplan og 577 kr. pr. kvadratmeter i Region Sjælland.

Salgstiden er fortsat faldende, og det tager nu 126 dage i gennemsnit at sælge en lejlighed.

Sommerhuse

Priserne er stabile og på niveau med sidste år.

Salgstiden er faldet med 6,5 procent siden sidste måned og det tog knap 10 måneder at sælge sommerhuset.

Der gives mindre nedslag. Siden sidste måned er nedslagene blevet 6,5 procent mindre; siden sidste år er nedslagene blevet 10 procent mindre.

 

Dagens Gossip