Nye tal: Langt de fleste eritreere får asyl

Efter massiv ballade om beskyttelsesbehovet hos flygtninge fra det østafrikanske land Eritrea er sagsbehandlingen nu genoptaget, og den falder i høj grad ud til ansøgernes fordel.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at 119 eritreere har fået asyl, siden sagsbehandlingen blev genoptaget i december, mens blot tre har fået afslag.

Sagerne fra Eritrea blev sat i bero i august, efter der var registreret voldsomme stigninger i antallet af ansøgere fra landet, og Udlændingestyrelsen fandt det nødvendigt at sende en såkaldt "fact finding mission" til landet.

Denne udmøntede sig i slutningen af november i en rapport, som blev kritiseret voldsomt af eksperter og organisationer, ligesom en britisk professor valgte at trække sin deltagelse tilbage.

Trods balladen valgte styrelsen at genoptage sagerne, men man valgte at se bort fra rapportens betragtninger om den eritreiske værnepligt, som styrelsen i første omgang ikke mente gav borgerne krav på beskyttelse.

- Udlændingestyrelsen fortsætter sagsbehandlingen, og hvis det kan lægges til grund, at ansøgerne er fra Eritrea, forventer Udlændingestyrelsen på dette grundlag at meddele asyl i mange sager, erklærede styrelsen, da sager på ny kom under behandling.

Det har vist sig at holde stik i forhold til den første bid af de i alt 1015 eritreiske asylansøgere, som blev sat i venteposition.

Billedet ligner samtidig det, man så i første del af 2014, frem til behandlingen blev sat i bero, hvor 199 eritreere fik asyl i Danmark, mens seks fik afslag.

Af de tre, der har fået afslag siden genoptagelsen af sagsbehandlingen, vurderes de to ikke at stamme fra Eritrea, mens den tredje har opnået beskyttelse i et andet land.

Disse sager er nu sendt videre til Flygtningenævnet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip