Nyrenoveret Beboerhus skal skabe sammenhængskraft

Projektet er en del af Mulighedernes Land – et partnerskabsprojekt mellem Realdania, Thisted og Lolland Kommune samt Bornholms Regionskommune, som siden 2007 har arbejdet med at finde og afprøve nye veje til positiv udvikling i Danmarks yderområder. I Bedsted skal projektet vise, hvordan et multifunktionelt beboerhus kan skabe netværk og sammenhængskraft i landsbyer ved at være et fælles mødested for alle. Visionen er, at man ved at samarbejde på tværs af landsbyer kan sikre et bredere og varieret kulturliv, og på den måde styrke fællesskabet.

Allerede nu er huset sikret mange forskellige brugere og en økonomi, der hænger sammen: Både borgerforeningen og Cafe Velkommen er her. Hopla (ældreforening) har også til huse i BooA ligesom en modeljernbaneklub og en genbrugsbutik, der lejer sig ind. Efterspørgslen efter at bruge huset er stigende, og der er planlagt to fællesspisninger og en række arrangementer i den kommende tid.

Karen Skou fra Realdania har fulgt projektet gennem hele forløbet og ser frem til at følge udviklingen i Bedsted og omegn:

- De landsbyer, der vil overleve i fremtiden, skal tænke i netværk og i at specialisere sig. Derfor er det en spændende mulighed Bedsted har nu for at skabe mere netværk med landsbyerne omkring sig og at kunne tilbyde et multifunktionelt beboerhus til alle. I fremtiden kan alle landsbyer ikke få alt – men går man sammen som her, kan man skabe nye kvaliteter i et lokalområde, siger Karen Skou.

En stor gruppe frivillige har arbejdet i mange år på at realisere BooA og der er lagt mere end 3000 frivillige arbejdstimer i projektet. Peter Skriver Nielsen, der er formand, er selv gået foran med en stor arbejdsindsats, og han er stolt over holdets indsats:

- Det er imponerende, men vi har villet det her, og det er kæmpestort, at vi nu er klar til indvielsen. Intet havde været muligt uden de mange frivillige, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip