Nyt dagpengekrav fra Barfoed overrasker S

»Jeg er meget overrasket over, at de Konservative vil have forbedringer på dagpengeområdet. Det har de ikke villet længe. Men det overrasker mig selvfølgelig ikke, at det er forbedringer for dem, der har noget mere, og ikke forbedringer for almindelige lønmodtagere,« siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

Han vil ikke feje de Konservatives forslag af bordet, inden den dagpengekommission, som regeringen har nedsat, kommer med sine anbefalinger til, hvordan fremtidens dagpengesystem skal indrettes.

»Vi skal snakke om, hvad vi vil med dagpengesystemet i fremtiden. Skal det være fleksibelt? Skal det være moderne? Hvordan skal det se ud? Der er alt i spil, og der synes jeg også, vi skal diskutere det spørgsmål, som de Konservative kommer med,« siger Leif Lahn Jensen.

Lars Barfoed peger på, at arbejdsløshedsunderstøttelsen i dag er så lav, at man som højtlønnet siger farvel til en meget stor del af sin indtægt, hvis man mister sit arbejde.

Leif Lahn Jensen påpeger, at det ikke kun er de højtlønnede, der bliver ramt hårdt, hvis indtægten fra et lønnet arbejde forsvinder.

»Det rammer også for rigtig, rigtig mange hårdtarbejdende danskere, der har et almindeligt job. De vil sådan set også miste ufatteligt mange penge, over halvdelen af deres løn, og mange vil egentlig ikke have råd til det, så hvis Lars Barfoed mener, der er et problem, så er det ikke kun ved de højtlønnede, så er det også for rigtig mange andre,« siger han.

 

Dagens Gossip