Nyt dansk storhold i støbeskeen

Derfor arbejder sportsdirektør Michael Skelde og Team Cult Energy nu på en omfattende professionalisering. Målet er at skabe et nyt, dansk Pro Kontinental-hold, der er stærkt nok til at køre med i klassikere som Amstel Gold Race og blive inviteret med til Grand Tours som Giro d’Italia og Tour de France.

- Vi arbejder på at finde de penge, der skal til. Sådan et hold har dansk cykling savnet i mange år. Mange af de danske talenter går i stå på Team Saxo-Tinkoff eller andre steder. Samtidig vinder vi løb ude i Europa nu, og mange af vores ryttere ville have godt af at køre på et højere niveau. En drøm ville være at køre med i løb som Amstel Gold Race, Hamburg Cyclassic og selvfølgelig Danmark Rundt, der stadig er højt på vores liste, siger teamets sportslige ansvarlig Michael Skelde, der i weekenden kunne fejre en samlet sjetteplads i etapeløbet Normandiet Rundt til stortalentet Jesper Hansen.

Et resultat der blev kørt hjem i konkurrence mod velkendte hold som Leopard-Trek, Team Europcar og udviklingshold fra BMC og Rabobank.

- Det kræver et budget i omegnen af 20 millioner kroner, og der er vi slet ikke i dag, men lige nu arbejdes der på det. Vi har aldrig før følt, at vi var klar til det som hold, men det gør vi nu. Vi har også den rigtige sponsor med, en sponsor der er til at arbejde videre med, og som lytter til os. Så kan det være, at der skal suppleres med en co-sponsor, men det virker rigtig positivt.

Planen er i særklasse blevet modnet, efter en slagkraftig gruppe er samlet på holdet i denne sæson. Blandt andre talentet Jesper Hansen, rutineret rygrad fra Michael Reihs og kaptajnsemnet André Steensen. Samtidig har sponsoren, den danske læskedriksfabrikant Cult Energy, ambitioner der er synkroniseret med tankerne hos cykelholdet.

- Hvis det lykkes, så vil det være en sejr for dansk cykelsport. Nu arbejder vi på det, og så må vi se. Vi har ikke været så langt før, og vi har heller aldrig haft en sponsor, der er interesseret i at høre, hvad der skal til. Det første de meldte ud var, at de skulle vinde Tour’en tre år i træk. Hvis det er målet, så kræver det jo, at man skal videre, fortæller Michael Skelde, de sidste to sætninger dog ledsaget af et afvæbnende grin.

Men resten er stadig lige så seriøst som kold modvind på en cykelsti. Planen er at supplere det nuværende hold med professionelle danske ryttere, der er gået i stå i andet eller tredje geled på den store scene.

- Organisationen omkring holdet er klar til det nu. Vi har samtidig nogle ryttere, der ville kunne køre nogle sejre hjem, og som også er klar til det. Det ville være naturligt at tage dem videre med herfra. Der er nok også flere derude. Talenterne er der til det, det ved vi. Det kunne også være, at der er nogle danskere, der allerede kører professionelt eller Pro Tour, som ville have godt af at komme et niveau ned, for ikke at gå i stå som hjælperyttere, fortæller han, og nævner nu lukkede Team Fakta som bevis på, at det kan lade sig gøre.

Cykelholdet kørte i 2003 med i Giro d’Italia, hvor Kurt Asle Arvesen endda vandt en etape undervejs.

- Det ville være en ultimativ drøm at vokse sig så stor, så vi kunne komme med i en Grand Tour.

 

Dagens Gossip