Nyt formandsopgør i 3F

Det betyder dog ikke, at de knap 900 delegerede bliver snydt for et kampvalg. Forbundssekretær Per Christensen stiller op i stedet for den afgående formand, og en stor del af fagforeningens ledelse, der tidligere støttede Poul Erik Skov Christensen, bakker nu op om forbundssekretæren.

I en pressemeddelelse takker Per Christensen for opbakningen, men begræder samtidig afskeden med 3Fs formand gennem 18 år.

»Der er ingen tvivl om, at Poul Eriks beslutning kommer som en stor overraskelse, og jeg beklager beslutningen. Jeg ser frem til at diskutere processen med vores hovedbestyrelse på torsdag og derefter med resten af organisationen frem mod kongressen,« siger Per Christensen.

For Jan Villadsen, der er formand for Transportgruppen i 3F, ændrer udskiftningen af modkandidaten ikke noget.

»Der er stadig behov for, at vi diskuterer, hvad vi gerne vil med 3F. Det glæder jeg mig til at gøre frem mod kongressen,« udtaler han.

Da hovedbestyrelsen skulle indstille sin kandidat til formandsvalget, fik Poul Erik Skov Christensen et massivt flertal på 67 stemmer mod syv. Det ventes, at et klart flertal ligeledes vil støtte Per Christensen.

Den nye formandskandidat har været forbundssekretær siden 2005. Han har en fortid som tillidsrepræsentant på cementfabrikken Aalborg Portland, næstformand i Cementarbejdernes Fagforening samt juridisk sekretær i 3F.

 

Dagens Gossip