Nyt OUH: Tekniske løsninger skal testes for 25 mio. kroner

Nyt OUH skal bygges på en ny og anderledes måde. Den plads, der normalt bruges på tekniske installationer reduceres væsentligt i forhold til traditionelt sygehusbyggeri.

Her er tale om et nyt bygningsteknisk paradigme, der er så banebrydende, at Region Syddanmark til næste år vil bruge 25 millioner kroner på at teste de nye løsninger – både i laboratoriet og i virkeligheden på det nuværende universitetshospital i Odense.

- Vi betræder helt nyt land med nogle af de tekniske løsninger, vi forestiller os at anvende på det nye universitetshospital. Løsningerne er så nye, at vi skal have dem grundig testet, før vi bygger dem ind i det nye sygehus. Så det går vi i gang med lige på den anden side af årsskiftet, siger regionrådsformand Carl Holst (V).

Ifølge det nye byggekoncept skal Nyt OUH varmes op med luft-til-luft varmepumper, og toiletterne på det nye sygehuse bliver med sug, som vi kender dem fra flytoiletter.

Rumventilationen bliver klaret af mindre decentrale anlæg, der er installeret i de enkelte rum på sygehuset, og det varme vand skal varmes op i små decentrale vandvarmere, tæt på aftapningsstedet.

I princippet udstyres hvert enkelt rum på Nyt OUH med nøjagtigt de tekniske anlæg, der er nødvendige for rummets funktion.

De nye tekniske løsninger går Region Syddanmark nu i gang med at teste. Det sker først i et slags laboratorium på Syddansk Sundhedsinnovation i Odense, hvor man bygger en sengestue op i gips og træ med alle de tekniske installationer, der skal til og afprøver så, hvordan teknikken fungerer.

Anden omgang af testen kommer til at foregå på det nuværende universitetshospital, hvor man simpelthen indretter en ”rigtig” sengestue med de nye tekniske løsninger. Stuerne bliver så taget i brug i den almindelige drift på sygehuset, så man kan observere, hvordan de nye tekniske løsninger klarer sig i virkeligheden.

Udover en sengestue bygges også en operationsstue, en intensivstue og et flermandskontor på sygehuset.

- Vi håber, at syddanske virksomheder vil være med til at udvikle og teste de nye tekniske løsninger. På den måde skabes der know how, der gør os til interessante aktører på det globale marked, slutter Carl Holst.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip