Nyt projekt skal beskytte Aarhus-midtby imod oversvømmelser

I dag, den 2. januar, starter byggeriet af et nyt pumpe og sluse anlæg som i fremtiden skal værne imod oversvømmelser af Aarhus-midtby.

Det nye pumpe- og sluse anlægsprojekt er en del af byggeprojektet Urban Mediaspace Aarhus og kommer til at ligge ved mundingen af Aarhuså og op til Dokk1 og Hotel Atlantic.

Under normal vandstand vil slusen være åben, men ved forhøjet vandstand kan slusens porte lukkes, for at forhindre vand fra bugten i at løbe ned i åen og oversvømme Aarhus-midtby.
Indbyggede pumper skal samtidig sørge for, at åens vand bliver pumpet ud, så åen ikke kan gå over sine bredder inde i byen.

Anlægget vil være et af Danmarks allerstørste med en kapacitet på 18m3/s, det vil sige evne til at pumpe 18.000 liter vand i sekundet.

I dag starter byggeriet af pumpeanlægget som ventes færdigt i december. Når pumpeanlægget er færdigt påbegyndes etableringen af sluseanlægget, og den sidste del af Aarhus Å frilægges.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip