Nyt rekordoverskud hos HusCompagniet

Selv om boligmarkedet er i krise, er der stadig mange danskere, som gerne vil bygge nyt hus. Landets største husbygger HusCompagniet kan i dag præsentere et regnskab med nye rekorder.

Helt præcist blev der sidste år solgt 832 huse mod kun 715 året før. Det gav en omsætning på 1,3 mia. kroner, og det fik bundlinjen til at vokse. Resultatet af den primære drift blev et plus på 175 mio. kroner, hvilket er 30 mio. kr. mere end året før.

HusCompagniet udtrykker selv stor tilfredshed med resultatet. Det er kommet trods et meget svært husmarked. Det samlede marked for husbyggeri ligger på omkring 3.000 om året i øjeblikket, hvor det midt i forrige årti var helt oppe på 12.000.

Adminstrerende direktør Steffen Baungaard tror, at lysten til at få bygget nyt ikke vil ændre sig ret meget i løbet af i år. Alligevel forventer selskabet at få øget omsætningen med ti procent. Det er især markedet for nedrivninger og opførelse af nyt hus, der begynder at vågne lidt op.

Specielt på Sjælland er der mange, som ønsker den løsning, fordi den giver lavere energiudgifter på huset. Oveni i det kommer fordelene ved et nyt hus i form af øget komfort, bedre indretning og minimal vedligeholdelse.

»De samlede driftsomkostninger på huset er kommet langt mere i fokus på grund af energipriserne. Især mange boliger fra 1960erne og 1970erne er store energislugere, hvilket gør det til en økonomisk fordel at rive ned og bygge nyt frem for at renovere,« siger Steffen Baungaard, der påpeger, at første kvartal i år har været det hidtil bedste for HusCompagniet, hvad salget angår.

Som tidligere beskrevet i Berlingske Business har HusCompagniet udsigt til et salg på tre til fire mia. kr. på længere sigt. Målsætningen er at få selskabet til at vokse fra at være en dansk til at være en nordeuropæisk spiller.

Selskabet er allerede den største husbygger i Sydskåne, og herefter er blikket rettet mod at etablere sig i Helsingborg og Gøteborg. Ligeledes blev der sidste år åbnet et kontor i Tyskland, og markedsføringen over for kunderne i Slevsig-Holsten er i fuld gang.

 

Dagens Gossip