Nyt skridt mod guldet: Barcelona knuser bundproppen 8-0

02/05/2015

Førerholdet FC Barcelona slog lørdag et hul på fem point til de nærmeste forfølgere fra Real Madrid med en udesejr på 8-0 over Cordoba.

Dermed er madrilenerne hårdt presset før den svære udekamp mod Sevilla senere lørdag aften.

Lionel Messi og holdkammeraterne var på en noget mere overkommelig opgave ude mod det absolutte bundhold fra Cordoba, der bed godt fra sig til at begynde med.

Umiddelbart før pausen begyndte det for alvor at brænde på. Først ramte Neymar stolpen, og to minutter før pausen kunne Ivan Rakitic så gøre det til 1-0 efter et fremragende Messi-oplæg.

Inden de første 45 minutter blev afblæst, nåede Luis Suarez at løbe fri på en aflevering fra Andrés Iniesta. Uruguayaneren prikkede nemt gæsterne på 2-0.

Efter pausen gik Barcelona nærmest målamok med yderligere seks scoringer. Lionel Messi scorede to af målene og gik dermed forbi Real Madrids Cristiano Ronaldo på ligaens topscorerliste.

Den argentinske superstjerne har nu scoret 40 mål, mens Ronaldo er oppe på 39 før lørdagens kamp mod Sevilla.

Neymar fik lov til at skyde straffespark - med succes - og så scorede Luis Suarez yderligere to gange. Også Gerard Pique kom på måltavlen for Barcelona.

Barcelona topper Primera Division med 87 point med tre kampe tilbage af sæsonen. Real Madrid har inden lørdagens udekamp mod de formstærke Europa League-semifinalister fra Sevilla 82 point på andenpladsen.

Lørdagens nederlag til Barcelona betyder, at Cordoba stort set er sikker på at rykke ud af ligaen.