Nyt tilbud til kommende forældre

Kolding Kommune kalder et nyt tilbud til kommende forældre for ”FamilieIværksætterne”. Tilbuddet gælder alle kommende forældre i Kolding Kommune, som venter deres første barn til januar eller februar 2014.

”FamilieIværksætterne” er gratis og giver information, råd og inspiration til en god start på livet som familie. Kurset indeholder både fødsels- og forældreforberedelse, hvor kommende forældre kan møde andre par i samme situation.

- At få barn første gang er en stor oplevelse og en stor glæde, men også en udfordring for en familie. Jeg er glad for, at vi i Kolding Kommune kan tilbyde kommende forældre denne ”pakke”, som kommer rundt om alle relevante emner i forhold til det første barn. Målet med Familieiværksætterne er sammen med familierne at skabe sunde og robuste børn, siger formand for Sundhedsudvalget Mette Balsby (V).

Parrene klædes på af en række undervisere fra både region, kommune og det private erhvervsliv og ikke mindst får de indbyrdes mulighed for at danne netværk og udveksle erfaringer om det nye familieliv.

Kurset byder på en bred gruppe af oplægsholdere, og deltagerne vil høre om emner som økonomi og budgetlægning for børnefamilier, juridisk sikring når man er blevet forældre, fødslen, barnets udvikling.

Easyfood og Danske Bank støtter op om ”Familieiværksætterne”. Danske Bank står for rådgivning om budgetlægning for børnefamilier, og Easyfood er med i forhold til et sundt og let aftensmåltid til forældrene.

Kurset er et samarbejde mellem Kolding Kommune, Region Syddanmark og Center for Socialt Ansvar. I Kolding Kommune er det Sundhedsplejen, der er tovholder i tæt samarbejde med jordemødrene på Kolding Sygehus.

 

Dagens Gossip