Nyt udvalg skal undersøge krænkelser af privatlivets fred i USA

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil panelet, der består af fem medlemmer, præsentere sine midlertidige konklusioner til direktøren for de nationale efterretningstjenester om to måneder. Efterfølgende vil panelet udarbejde en endelig rapport og anbefalinger, der blandt andet skal fokusere på spørgsmål om privatlivets fred, som vil blive forelagt præsidenten, oplyser Det Hvide Hus.

USAs regering har i de seneste måneder været i søgelyset, da det fremgår af de strengt fortrolige, lækkede dokumenter, at regeringen blandt andet har haft snablen i et stort antal internetgiganters databaser og hentet data fra blandt andre Google, Skype, Facebook og Apple. Det fremgår desuden af de lækkede dokumenter, der stammer fra efterretningstjenesten National Security Agency (NSA), at de amerikanske myndigheder har indsamlet oplysninger om millioner af amerikaneres telefonsamtaler.

Facebook offentliggjorde tirsdag en opgørelse over, hvor mange gange regeringer har bedt om at få udleveret data om det sociale medies brugere. I lyset af den seneste overvågningsafsløring lå USA ikke overraskende i top, og i årets første seks måneder har amerikanske myndigheder således mellem 11.000 og 12.000 gange anmodet om at få udleveret data om mellem 20.000 og 21.000 brugerkonti hos Facebook.

I 79 procent af tilfældene har de fået udleveret oplysninger, fremgår det af Facebooks opgørelse.

BNB

 

Dagens Gossip