Nyttig viden: Disse seks fødevarer virker smertestillende.

Går du rundt med smerter som eksempelvis migræne, hovedpine, muskelsmerter eller døjer du med oppustet mave, så kan din mad være med til at hjælpe dig med at slippe af med smerterne.

Sådan lyder det fra forsker og professor Charlotte Erlanson-Albertsson fra Lunds Universitet.

Her kommer hendes bud på, hvordan forskellige typer af fødevarer kan være med til at nedsætte 6 forskellige typer af smerter.

Har du oppustet mave

Prøv yoghurt med levende bakteriekultur. Yoghurten holder bakterierne i tarmen i balance og lindrer både mavepine og oppustethed.

Drømmer du om at få en flad mave? På søndag.dk får du maveøvelsen, der får drømmen til at gå i opfyldelse

Har du migræne

Prøv fed fisk. Omega 3-fedtsyren i fisken hjælper hjerte og kar, så blodcirkulationen fungerer bedst muligt. Fed fisk kan også virker anti-inflammatorisk, altså mindske betændelse, og kan ifølge undersøgelser lindre smerte i nakke og skuldre.

Har du ondt i leddene

Prøv ingefær og hyben. Begge er kendt for at lindre slidgigt og andre ledproblemer. I ingefær findes der stoffer, der efterligner aspirin, der bruges i smertestillende tabletter. Hyben er bakteriehæmmende og bruges bl.a. mod leddegigt.

Har du ondt i knæet? Det kan faktisk skyldes dine fødder – læs hvordan på søndag.dk

Har du muskelsmerter

Prøv kirsebær. De indeholder stoffer, der kan blokere muskelsmerter på samme måde som visse lægemidler. Undersøgelser med langdistanceløbere viser, at de får mindre ondt i musklerne, hvis de drikker kirsebærsaft, inden de løber.

Har du mavesmerter

Prøv bananer, helst grønne, og tranebær. Bananer indeholder pektin, der lægger sig som en beskyttende hinde omkring mavens slimhinde. Tranebærjuice har vist sig at kunne udrydde en del af den bakterie, der forårsager mavesår.

Har du hovedpine

Prøv kaffe. Koffein virker sammentrækkende på de blodkar, der har udvidet sig, når vi har ondt i hovedet. Tænk bare på ikke at drikke for meget, da det så kan få den modsatte effekt!

Af redaktionen, SØNDAG/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip