Nyttig viden: Disse ting i køleskabet hjælper mod solskoldning

Hvis skaden er sket, og du er blevet svært solskoldet, fordi du ikke har smurt nok solcreme på, eller har ligget for længe i solen, så findes der et par gode hjemmelavede tricks, du kan benytte dig af, hvis du ikke lige har en kølende gel liggende derhjemme.

Koldt vand
• Dyp en vaskeklud i vandet og læg det over forbrændingen. Gør det koldt og vådt igen, når kluden begynder at blive varm. Gør det flere gange om dagen ad 10-15 minutter af gangen. Du kan enten bruge vand direkte fra hanen eller isterninger, siger læge Michael Schreiber til Prevention.com

Dette skal du vide om solcreme

Troldhassel
• Du kan også putte lidt troldhassel i en fugtig klud. Troldhassel har en fantastisk virkning, og det har vist sig, at det har en langvarig antiinflammatorisk virkning, siger læge Frederic Haberman.

Havregryn
Put havregryn i et tyndt klæde, og lad koldt vand løbe gennem det og ned i en skål. Den væde, der er kommet igennem klædet og ned i skålen, kan du nu bruge. Du skal blot dyppe små stykker stof ned i væden og lægge det på de skoldede steder på din hud. Det har en lindrende virkning.

Yoghurt
Du kan også bruge yoghurt på de steder, du har skoldet dig. Lad det sidde lidt og vask det herefter af.

Teposer
Hvis du er så uheldig, at dine øjne er blevet forbrændte, så put teposer på dem. Dyp teposerne i koldt vand. Det hjælper på hævelser og på smerten. Te er fyldt med garvesyre, der hjælper med at lindre solskoldninger, skriver Prevention.com

Den store bikiniguide. Find bikinien til din kropsform

Bagepulver
Du kan også putte bagepulver i et badekar med lunkent vand. I stedet for at tørre dig med et håndklæde så lad opløsningen tørre færdig på din hud. Er det i ansigtet, du er blevet solskoldet, så kan du blande vand og bagepulver i en skål og smøre det på huden bagefter og lade det virke i 10-15 minutter, siger Frederic Haberman.

Hvis uheldet er ude, skal du være opmærksom på at bruge godt med fugtighedscreme. Det kan du næsten ikke få for meget af og undgå endelig sæbe, da sæben kan gøre din skoldede hud endnu mere irriteret.

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip