Nyttig viden: Her er fakta om myg og myggestik

17/08/2013 10:21

Holger Madsen

Nyheder
Vi har jo nok alle prøvet at blive stukket af myg - med efterfølgende, iriiterende kløe. Og vi ved jo også, at myggeplagen er værst om sommeren - mest om morgenen og om aftenen. Se billederne: De er taget i det HELT rigtige øjeblik Men her følger så en række andre fakta om myg og deres stik: Myg har været på kloden i 170 millioner år - og lever altså af blod Alene i Danmark har vi cirka 30 forskellige arter, der stikker mennesker Det er kun hunmyggen der stikker. Forklaringen er, at hunmyggen bruger blodet til at producere nye æg Det er vores varme, lugt og ånde, der der trækker myggene til. Sveder vi, ja så er risikoen større Myggene lugter sg frem via deres små antenner - og en myg kan lugte et menneske på helt op til 50 meters afstand Et stik foregår ved, at myggen stikker sin snabel gennem huden. Derefter sprøjter den et stof ind over huden - formålet er, at blodet ikke skal stivne. Da den jo så ikke kan suge det ud. Det er i øvrigt dette stof, der udløser den irriterende kløe. Godt tip: Klask IKKE en myg der er ved at stikke dig! Vent til den er færdig, da den så vil suge noget af det kemiske stof ud igen - og derfor vil myggestikket så klø mindre. Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Mest læste i dag

Vi har jo nok alle prøvet at blive stukket af myg - med efterfølgende, iriiterende kløe.

Og vi ved jo også, at myggeplagen er værst om sommeren - mest om morgenen og om aftenen.

Se billederne: De er taget i det HELT rigtige øjeblik

Men her følger så en række andre fakta om myg og deres stik:

Myg har været på kloden i 170 millioner år - og lever altså af blod

Alene i Danmark har vi cirka 30 forskellige arter, der stikker mennesker

Det er kun hunmyggen der stikker. Forklaringen er, at hunmyggen bruger blodet til at producere nye æg

Det er vores varme, lugt og ånde, der der trækker myggene til. Sveder vi, ja så er risikoen større

Myggene lugter sg frem via deres små antenner - og en myg kan lugte et menneske på helt op til 50 meters afstand

Et stik foregår ved, at myggen stikker sin snabel gennem huden. Derefter sprøjter den et stof ind over huden - formålet er, at blodet ikke skal stivne. Da den jo så ikke kan suge det ud.

Det er i øvrigt dette stof, der udløser den irriterende kløe.

Godt tip: Klask IKKE en myg der er ved at stikke dig! Vent til den er færdig, da den så vil suge noget af det kemiske stof ud igen - og derfor vil myggestikket så klø mindre.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning