OB-chef klar til at revanchere skidt sæson

For det ellers traditionsrige fynske fodboldflagskib leverede i foråret en miserabel indsats og sluttede for anden gange gang i træk på en skuffende 10. plads i landets bedste fodboldrække. Derfor er der naturligvis blevet kigget indad, fortæller den nytiltrådte sportsdirektør, Jesper Hansen. - Det er klart, at der har været evalueringsmøder efter sæsonen, og der foregår snakke om hvordan og hvorledes. Det er rigtigt, at Troels har sagt, at noget af det, der skal kigges på, er, at vi har lukket for mange mål ind. Så det er klart noget af det, der er blevet kigget på, siger Jesper Hansen, der 1. juni kom fra en stilling som sportsdirektør hos Superliga-nedrykkerne Horsens. Der er samtidig kommet ny assistenttræner til OB. Svenskeren Joakim Mattsson afløser den levende klublegende Thomas Helveg, der valgte at tage en pause fra fodbolden.

Den nye assistent havde første arbejdsdag i mandags, hvor førsteholdet også var tilbage til den første træning efter sommerferie. Jesper Hansen lader forstå, at Troels Bech altså ikke skal være ene om redde OB tilbage fra en sort halvsæson. - Vi har store forventninger til, at Joakim kan komme ind og gøre nogle af de ting, som vi gerne vil have tilført til træningstemaet. Det er klart, at han skal have indflydelse på, hvordan tingene er. Joakim skal ligesom alle andre spillere, trænere og alle omkring holdet lave om på ’det forår. Men det er jo ikke sådan, at vi laver om på strategier og den måde, vi gør tingene på, når der kommer en ny assistent, siger Jesper Hansen. Joakim Mattsson har tidligere arbejdet sammen med Troels Bech i Silkeborg og har også været tilknyttet OB som ungdomstræner. Her arbejdede han blandt andet med at forme Christian Eriksen. Men hos OB anno 2013/2014 er det altså defensiven, der er i fokus.

I den forbindelse har det ikke været nogen hemmelighed, at OB har kigget efter en rendyrket venstreback efter Baskim Kadrii i sidste sæson forlod sin plads på kanten til fordel for backen. Tirsdag blev det så officielt, at oprykkerne fra FC Vestsjælland hentede Michael Lumb, som også spøgte i OB. Det bekræfter Jesper Hansen.   - Jamen han kunne da godt have været en mulighed. Det er sådan, at man jo undersøger markedet for, hvad der er interessant. Og når det er sådan, at Michael Lumb er ledig, er det også en spiller, der bliver diskuteret ligesom så mange andre spillere. Hvor langt nåede OB i forhold til Lumb? - Det har jeg ikke lyst til at dele med dig, siger Jesper Hansen. OB tager inden længe på træningslejr i Tyskland, hvor de blandt andet skal møde Lumbs tidligere klub, Bochum, i en venskabskamp.

 

Dagens Gossip