OB forlænger med Thomas Helveg

OB oplyer mandag formidag, at man forlænger kontrakten med assistenttræner Thomas Helveg med to et halvt år år.

Samtidig er Henrik Clausen ansat som chefanalytiker, mens fysisk træner Mikkel Marker forlænger sit samarbejde med OB.

Dermed er den stab, der skal være omkring truppen fra starten af det nye år, på plads.

Thomas Helveg afsluttede en imponerende aktiv karriere med udgangen af 2010, og siden har han været assistenttræner i OB på en kontrakt, der løb frem til 31. december 2012. Den kontrakt er nu forlænget, så den gælder i yderligere 2½ år.

- Thomas Helveg har en fantastisk status i OB, og vi er meget glade for, at vi er blevet enige om en forlængelse af samarbejdet. Thomas sikrer den kontinuitet i staben, som er så afgørende i det store arbejde, vi er i gang med, og samtidig er Thomas i stærk udvikling i forhold til sin trænerrolle. Han er allerede nu en ekstremt kompetent assistenttræner, som er dygtig til at bringe sine erfaringer fra egen karriere i spil på træningsbanen og i omklædningsrummet, og samtidig er han ualmindeligt professionel på alle punkter, siger OB’s sportsdirektør Poul Hansen.

- At vi først forlænger aftalen nu – kort før den udløb – er udelukkende fordi, vi ville give Thomas Helveg og Troels Bech tid til at arbejde sammen i en længere periode, så begge kunne vurdere det fremtidige samarbejde bedst muligt. Og heldigvis har vi et trænerteam, der arbejder fantastisk godt sammen, og som er enige om de overordnede ting i forhold til det arbejde, der skal gøres i truppen.

Thomas Helveg ser ligeledes frem til at være en del af OB’s trænerstab i de kommende 2½ år også.

- Vi har gang i et meget spændende projekt i OB, som jeg gerne vil være en del af. Desuden er jeg omgivet af dygtige folk hver eneste dag, som jeg kan lære meget af, og forhåbentlig kan jeg være med til fortsætte den positive udvikling vi har sat gang i. Vi har allerede udviklet os meget, men vi er slet ikke færdige, siger Thomas Helveg.

Det er ikke kun assistenttræner Thomas Helveg, der har skrevet under på en ny kontrakt. Også Henrik Clausen og Mikkel Marker har underskrevet nye aftaler med OB, og de bliver begge en del af en nyskabende struktur i OB. Henrik Clausen får titel af chefanalytiker, mens Mikkel Marker fortsætter som fysisk træner med primært fokus på U17 og U19-holdene, men samtidig med ansvar for at hjælpe de ældste talenter bedst muligt gennem det svære skridt fra ungdomsfodbold til voksenfodbold.

- Henrik Clausen er en utroligt dygtig analytiker, og med hans store fodboldviden har han allerede i den seneste tid været en stor gevinst for os som analytiker. Med sin uddannelsesmæssige baggrund har Henrik også en enorm viden om den fysiske træning, og hans analysearbejde bliver derfor primært i forhold til det fodboldmæssige og taktiske, men det fysiske aspekt er meget vigtigt i denne sammenhæng, så her skal han også spille sin viden ind, siger Poul Hansen og fortsætter:

- Mikkel Marker får en ny rolle som fysisk træner for vores U17- og U19-hold, og samtidig skal han sammen med Henrik Clausen skabe de bedst tænkelige rammer for, at vores talentfulde spillere også fysisk er klar til at tage springet fra ungdomsligaerne til Superligaen. Derfor bliver en af Mikkel Markers store opgaver også at følge spillernes overgang fra ungdomsrækkerne til voksenfodbold, således at vi får endnu mere ud af den talentmasse, der findes i OB.

Henrik Clausen er ansat på en aftale, der gælder i 1½ år, mens Mikkel Markers aftale er 2-årig.

 

Dagens Gossip