OB reddede point mod topholdet

Men takket være en lille genialitet fra Martin Spelmann kunne fynboerne glæde sig over et enkelt point hjemme mod FC Midtjylland efter 90 velspillede og intense minutter.

Det enlige kom efter en stribe af ærgerlige resultater i Superligaen for OB. Således var det blevet til tre nederlag i træk i den sidste måned, hvor kun pokalsejrene over serieholdet FC Udfordringen og over Svendborg har skabt jubel i OBs omklædningsrum. Men måske det fortjente point mod Superligaens førerulve signalere et vendepunkt for OB.

Pointet efter en lille genialitet fra Martin Spelmann.

Den tidligere Horsens-spiller lagde med en elegant hælaflevering op til ungareren Krisztian Vadocz, der med en følt inderside kunne dreje sit forsøg fladt udenom to spillere og ind i mål bag FCM-keeper Jonas Lössl, der så bolden for sent og derfor ikke kunne nå ned til skuddet.

Vadocz fik dermed udlignet den 1-0 føring, som FC Midtjylland havde sikret sig lige før pausen takket være et lige så indfølt forståelse mellem Morten 'Duncan' Rasmussen og nigerianske Izunna Uzochukwu.

Efter to spilledages karantæne var Izunna tilbage på til jobbet som arbejdsmand på midtbanen. Men denne aften gjorde han sig primært bemærket med et knaldhårdt projektil af et langskudsmål efter et oplæg fra Morten 'Duncan' Rasmussen. 'Duncan' fik med ryggen til mål bolden inde i feltet, men i stedet for at forsøge selv at komme på skudhold spillede han den uselvisk tilbage til en fremadstormende Izunna, som tordnede læderet over i det modsatte hjørne

Udover samarbejdet mellem Vadocz og Spelmann ved målet lyste en meget solidt spillende Mads Toppel op på OB-holdet. Toppel var en sikker sidste skanse, som udover at bokse væk og gribe ind, når midtjyderne pumpede bolde ind i feltet, også leverede flere superredninger, som den han præsterede, da han snuppede et skudforsøg nede ved den ene stolpe kort før slutfløjtet. Hvis Toppel fortsætter på det niveau, får Jesper Christiansen svært ved at vinde pladsen tilbage.

Med pointet rykkede OB op over nedrykningsstregen, således at det nu igen er FC København og FC Nordsjælland, der indtager de to nederste pladser. Odenseanerne rykker op på niendepladsen og har nu 11 point efter 10 kampe.

I den modsatte af rækken er FC Midtjylland fortsat ubesejret, og førerulvene har nu 22 point efter 10 runder. Der er et forspring på fem point ned til Esbjerg på andenpladsen.

 

Dagens Gossip