Obama afkorter rejse til Asien

02/10/2013 18:20

BNB

Nyheder
Præsidenten skulle efter planen have besøgt både Malaysia og Filippinerne, men på grund af »logistiske problemer er det ikke muligt«, oplyser Det Hvide Hus ifølge BBC.Den del af rejsen, der gennemføres, starter lørdag, hvor Obama flyver til Bali for at deltage den østasiatiske samarbejdsorganisation APECs møde, og senere til sultanatet Brunei, hvor landene i regionen samles til topmøde. Herfra var det meningen, at præsidenten skulle til Malaysia og Filippinerne, men i stedet sendes udenrigsminister John Kerry afsted.For den malaysiske regering er Obamas aflysning noget af en streg i regningen. Ifølge BBC har en amerikansk præsident ikke besøgt Malaysia siden Lyndon B. Johnson gæstede landet, men Obama har erklæret, at han nok skal nå det i sin embedsperiode.Budgetkrisen på præsidentens hjemmebane er brudt ud i lys lue, efter at det ikke er lykkedes republikanerne og demokraterne i Kongressen at blive enige om et statsbudget for næste år. Republikanerne undlader at stemme for budgettet i tiltro til, at det kan presse præsident Obama til at opgive eller udskyde sin sundhedsreform, som giver millioner af mindrebemidlede amerikanere adgang til en sygeforsikring.Hjemsendelsen af de offentligt ansatte betyder blandt andet, at nationalparker, museer og mange bygninger, herunder Frihedsgudinden, er lukket for besøgende, og at pensioner og ydelser til krigsveteraner forsinkes.En meningsmåling offentliggjort tirsdag fra Quinnipiac University viser, at 72 procent af amerikanerne er modstandere af det spil, der kører i Kongressen og som republikanerne primært får skylden for.

Mest læste i dag

Præsidenten skulle efter planen have besøgt både Malaysia og Filippinerne, men på grund af »logistiske problemer er det ikke muligt«, oplyser Det Hvide Hus ifølge BBC.

Den del af rejsen, der gennemføres, starter lørdag, hvor Obama flyver til Bali for at deltage den østasiatiske samarbejdsorganisation APECs møde, og senere til sultanatet Brunei, hvor landene i regionen samles til topmøde. Herfra var det meningen, at præsidenten skulle til Malaysia og Filippinerne, men i stedet sendes udenrigsminister John Kerry afsted.

For den malaysiske regering er Obamas aflysning noget af en streg i regningen. Ifølge BBC har en amerikansk præsident ikke besøgt Malaysia siden Lyndon B. Johnson gæstede landet, men Obama har erklæret, at han nok skal nå det i sin embedsperiode.

Budgetkrisen på præsidentens hjemmebane er brudt ud i lys lue, efter at det ikke er lykkedes republikanerne og demokraterne i Kongressen at blive enige om et statsbudget for næste år. Republikanerne undlader at stemme for budgettet i tiltro til, at det kan presse præsident Obama til at opgive eller udskyde sin sundhedsreform, som giver millioner af mindrebemidlede amerikanere adgang til en sygeforsikring.

Hjemsendelsen af de offentligt ansatte betyder blandt andet, at nationalparker, museer og mange bygninger, herunder Frihedsgudinden, er lukket for besøgende, og at pensioner og ydelser til krigsveteraner forsinkes.

En meningsmåling offentliggjort tirsdag fra Quinnipiac University viser, at 72 procent af amerikanerne er modstandere af det spil, der kører i Kongressen og som republikanerne primært får skylden for.