Obama bifalder homoseksuel sejr i højesteret

»Vi er et folk, der har erklæret, at vi alle er skabt lige, og den kærlighed, vi giver til en anden, skal også være omfattet af tilsvarende lighed,« siger præsident Obama ifølge nyhedsbureauet Reuters i en erklæring.

Onsdagens afgørelse betyder, at homoseksuelle ægtepar har fået lige rettigheder og blandt andet ret til samme statslige ydelser som ægtepar, der består af en mand og en kvinde.

Højesteret nedstemte dele af den lov, der i USA hedder Defense of Marriage Act og er kendt som DOMA, med stemmerne 5-4, og resultatet anses for at være en stor sejr for homoseksuelles rettigheder i USA.

Dommer Anthony M. Kennedy var blandt de dommere, der nedstemte DOMA, og han skriver blandt andet i sin indstilling, at loven er forfatningsstridig, da den behandler gifte homoseksuelle værre end andre gifte par.

DOMA blev vedtaget af både republikanere og demokrater og underskrevet af daværende præsident Bill Clinton i 1996, og den har betydet, at homoseksuelle ægtepar i USA ikke har kunnet modtage de samme statslige ydelser som heteroseksuelle ægtepar.

 

Dagens Gossip