Obama er dybt bekymret for Mandela

»Vi er dybt bekymrede for Nelson Mandelas helbred. Som jeg ser det, er han er et forbillede for os alle,« siger Barack Obama ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mandela blev indlagt til behandling for en lungeinfektion kort før midnat onsdag. Han får medicin og er indlagt til observation på sygehuset, hvor han ifølge lægerne tager godt imod behandlingen.

Mandela, der har modtaget Nobels Fredspris for sin kamp mod raceadskillelse, var tidligere på måneden kortvarigt indlagt til kontrol, mens han tilbage i december tilbragte næsten tre uger på hospitalet med en lungeinfektion, der opstod efter en galdestensoperation. Det har skabt bekymring for det 94-årige fredsikons helbred. Og bekymringen gælder altså også den amerikanske præsident.

»Vi anerkender, at han har givet alt til sit folk, det sydafrikanske folk, folket på hele det afrikanske kontinent, og han endte med at være en inspirationskilde for os alle,« siger Obama.

»Når vi tænker på et enkelt menneske, der rummer den slags lederskabskvaliteter, som jeg tror, vi alle stræber efter, så er det Nelson Mandela, vi tænker på. Så jeg ønsker ham alt det bedste,« fortsætter præsidenten ifølge AFP.

 

Dagens Gossip