Obama hylder afslutningen på Afghanistan-mission

Den amerikanske præsident, Barack Obama, kalder det i en erklæring for en milepæl, at Nato søndag formelt har afsluttet sin lange kampmission i Afghanistan.

Imidlertid advarer præsidenten om, at Afghanistan stadig "er et farligt sted".

- I mere end 13 år, lige siden 3000 menneskeliv blev taget fra os 11. september 2001, har vores nation været i krig i Afghanistan, siger Obama i sin erklæring.

Det er en henvisning til det store terrorangreb på New York og Washington, hvor terrorister fra al-Qaeda angreb mål i de to storbyer med kaprede passagerfly.

USA fik derpå til angreb på Afghanistan for at knuse al-Qaeda, hvis ledelse og mange fodfolk holdt til i landet.

I 2011 blev al-Qaeda-lederen Osama bin Laden dræbt af amerikanske elitestyrker. Det skete dog i Pakistan, hvor bin Laden skjulte sig.

- Takket være ekstraordinære ofre fra vore mænd og kvinder i uniform slutter vores kampmission i Afghanistan nu. Den længste krig i Amerikas historie ender med et ansvarligt resultat, sige Obama.

Sikkerheden i Afghanistan er nu overtaget af 350.000 afghanske sikkerhedsstyrker.

Den internationale koalition er fortsat til stede i landet, men fra 1. januar 2015 bliver det som en styrke, der træner og uddanner de afghanske soldater og sikkerhedsfolk.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip