Obama lover Algeriet hjælp efter gidseldrama

Den amerikanske præsident, Barack Obama, lover Algeriet enhver form for assistance i kølvandet på det nu afsluttede gidseldrama.

Hans regering vil fortsat være i tæt kontakt med den algeriske regering for at få et fuldt overblik over, hvad der er foregået på gasfeltet In Aménas, så "vi kan samarbejde for at forhindre tragedier som disse", siger præsidenten i en erklæring fra Det Hvide Hus.

- Terrorangrebet minder os om den trussel, som al-Qaeda og andre voldelige ekstremistgrupper udgør i Nordafrika, understreger præsidenten, som udelukkende giver terroristerne skylden for angrebet.

I alt 55 personer - 21 gidsler, to andre personer samt 32 gidseltagere - er blevet dræbt i løbet af de seneste dages gidseldrama på gasfeltet i Sahara-ørkenen i Algeriet.

Det oplyser det algeriske indenrigsministerium, der lørdag aften fremlagde en foreløbig opgørelse, hvori det dog ikke fremgår, hvem de to andre personer er.

- Vores tanker og bønner går til familierne til alle dem, som enten blev dræbt eller såret under terrorangrebet i Algeriet, siger Obama.

Algeriske specialstyrker stormede lørdag gasfeltet for at befri gidslerne, der blev taget til fange onsdag morgen på komplekset tæt på grænsen til Libyen. Flere briter og fem nordmænd savnes fortsat.

Flere regeringer fra vestlige lande har været frustreret over, at de ikke blev informeret om den algeriske hærs befrielsesaktion, før den var i gang. Men Obama siger:

- Terroristerne, der står bag, har skylden for denne tragedie. Vi har løbende været i kontakt med de algeriske myndigheder, og vi står nu klar til at hjælpe med, hvad der er brug for, lyder det fra Obama.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip