Obama lykønsker Malis nye præsident

Det skriver AFP, der også kan berette, at USAs præsident Obama har ønsket ham tillykke med sejren, der ifølge forfatningsdomstolen lå på 77,6 procent af stemmerne. Hans modstander, tidligere finansminister Soumaila Cisse, opnåede 22,4 procent af stemmerne ved valget, der havde en vælgerdeltagelse på 45,7 procent.

Cisse har sagt, at han mener, valghandlingen var forbundet med svindel, men at han ikke vil klage over det, da man har behov for at se fremad i det konfliktramte, afrikanske land.

68-årige Keita, der indtager embedet 4. september, skal stå i spidsen for at lede det vestafrikanske land ud af en 17 måneder lang og blodig konflikt foranlediget af et kup mod den tidligere præsident i marts sidste år. I januar i år sendte Frankrig styrker til det uroplagede land for at hjælpe regeringsstyrkerne med at bekæmpe islamistiske oprørere i den nordlige del af landet. Danmark bidrog med et transportfly frem til maj måned, og valget af den nye præsident betyder, at Frankrig kan trække sin 4.500 mand store styrke ud af Mali.

Obama lover at hjælpe Keita i arbejdet med at komme ud af konflikten.

»Vi opfordrer kandidaterne og deres støtter til at acceptere resultaterne og at bruge dette valg som et fundament for videre fremskridt inden for demokrati, national forsoning og til at imødegå de sikkerhedsmæssige og humanitære kriser nordpå,« lyder det i en udtalelse fra Obama.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip