Obama ønsker lempelser for Grækenland

Grækenland får ikke nogen stærk økonomisk vækst, medmindre myndighederne løsner de skrappe spareprogrammer for landet.

Det mener USA's præsident, Barack Obama.

- Man kan ikke presse lande, der står midt i en depression, siger præsidenten i et interview med CNN.

- På et tidspunkt må der komme en vækststrategi for at få dem til at betale deres gæld og eliminere noget af deres underskud, siger han videre.

Den græske økonomi har, siger præsidenten, et kæmpe behov for reformer, men han siger også, at drastiske ændringer er svære at implementere i en økonomi, der er i problemer.

- Det er meget svært at gennemføre disse forandringer, hvis folks levestandard falder med 25 procent. Over tid kan det politiske system og samfund ikke klare det, siger præsidenten i interviewet.

Grækenlands økonomi er faldet med omkring 25 procent siden 2008, og landet har fået internationale lånepakker på omkring 240 milliarder euro siden 2010.

Den nye venstreorienterede regering, der er kommet til magten efter valget for en uge siden, er valgt på et program om at lempe kreditorernes krav til reformer og få lempeligere afdragsvilkår for den kriseramte nation i Sydeuropa.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip