Obama og Co. betaler løn tilbage

Obama har besluttet, at han vil donere fem procent af sin månedsløn for hver måned, offentligt ansatte er tvunget til at tage fri uden løn som følge af en stor spareplan, der trådte i kraft 1. marts. Obamas bidrag beløber sig til i alt 115.000 kroner.

Spareplanen skyldes, at Demokrater og Republikanere i Kongressen ikke har kunnet blive enige om, hvordan det gigantiske underskud på det amerikanske statsbudget skal tackles.

Kerry vil donere fem procent af sin løn til »passende velgørenhedsformål, der vil tilgodese offentligt ansatte,« siger en talsmand for Udenrigsministeriet ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

Samme meldinger er kommet fra Jacob Lew og Eric Holder, omend de ikke har sat en procentsats på, hvor meget de ønsker at skære af deres løn.

Det er ikke kun topledere, der har besluttet at gå ned i løn. Senatoren fra Alaska, Mark Begich, har også meddelt, at han vil betale en del af sin løn tilbage.

»Det er ikke nogen grund til, at Kongressen ikke også skulle mærke nedskæringerne lige som alle andre,« siger Begich, der er valgt for Demokraterne, ifølge Bloomberg.

»Det her løser ikke vores økonomiske udfordringer, men det er et signal om, at jeg er villig til at gennemføre besparelser for at få landets udgifter under kontrol,« siger Begich ifølge Bloomberg.

Obama har tilkendegivet, at han vil skrive den første check til Skatteministeriet denne måned, og at han vil fortsætte frem til 30. september, eller indtil der findes en løsning på budgetproblematikken.

Sparemanøvren betyder, at der skal skæres 487 milliarder kroner af det amerikanske husholdningsbudget frem til slutningen af september, hovedsagligt inden for forsvarsområdet og socialområdet.

 

Dagens Gossip