Obama opfordrer Kongressen til at hæve gældsloftet

07/10/2013 21:05

BNB

Nyheder
Gældsloftet i USA er en politisk bestemt grænse for, hvor mange penge den amerikanske stat må skylde væk, og problemet er, at USAs voksende gæld forventes at ramme loftet 17. oktober. Bliver politikerne ikke enige om at hæve grænsen inden da, kan USA ikke betale sine regninger, og det vil få store konsekvenser.Diskussionerne om at hæve gældsloftet kommer samtidig med, at de amerikanske politikerne heller ikke kan blive enige om statsbudgettet for 2014. De sammenbrudte budgetforhandlinger betyder, at flere statslige funktioner har ligget stille siden 1. oktober, hvor hundredtusindvis af offentligt ansatte blev tvunget hjem på ulønnet orlov.Obama sagde mandag, at han gerne vil snakke med Republikanerne om blandt andet den omstridte sygesikring kaldet Obamacare, der skiller partierne ad i budgetforhandlingerne, når man er blevet enige om at hæve gældsloftet.BNB

Mest læste i dag

Gældsloftet i USA er en politisk bestemt grænse for, hvor mange penge den amerikanske stat må skylde væk, og problemet er, at USAs voksende gæld forventes at ramme loftet 17. oktober. Bliver politikerne ikke enige om at hæve grænsen inden da, kan USA ikke betale sine regninger, og det vil få store konsekvenser.

Diskussionerne om at hæve gældsloftet kommer samtidig med, at de amerikanske politikerne heller ikke kan blive enige om statsbudgettet for 2014. De sammenbrudte budgetforhandlinger betyder, at flere statslige funktioner har ligget stille siden 1. oktober, hvor hundredtusindvis af offentligt ansatte blev tvunget hjem på ulønnet orlov.

Obama sagde mandag, at han gerne vil snakke med Republikanerne om blandt andet den omstridte sygesikring kaldet Obamacare, der skiller partierne ad i budgetforhandlingerne, når man er blevet enige om at hæve gældsloftet.

BNB