Obama presser Putin for fredsaftale i Ukraine

Den amerikanske præsident, Barack Obama, ringede tirsdag til sin russiske kollega, Vladimir Putin, med en opfordring om at arbejde for en fredelig løsning på konflikten i det østlige Ukraine.

Under samtalen udtrykte Obama sin bekymring for "Ruslands fortsatte støtte" til separatisterne i Ukraine og advarede om, at det vil "øge omkostningerne" for Rusland, hvis de planlagte fredsforhandlinger onsdag ryger i vasken.

- Hvis Rusland fortsætter sine aggressive handlinger i Ukraine, herunder ved at sende soldater, våben og penge til at støtte separatisterne, vil omkostningerne for Rusland stige, siger Det Hvide Hus.

Præsident Obama understregede de "stigende menneskelige omkostninger" ved kampene og understregede vigtigheden af, at præsident Putin griber muligheden ved de igangværende drøftelser mellem Rusland, Frankrig, Tyskland og Ukraine for at nå frem til en fredelig løsning, lyder det fra Det Hvide Hus.

Onsdag mødes Putin med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, Frankrigs præsident, François Hollande, og den tyske kansler, Angela Merkel, til fredsforhandlinger i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

Håbet om en fredsaftale blev dog skæmmet af den fortsatte vold i Ukraine tirsdag. Her blev mindst 10 civile og soldater dræbt af raketter.

En tidligere våbenhvileaftale, der blev indgået i Minsk i september, er i det store hele blevet ignoreret af Rusland.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip