Obama: Prøv selv at leve for 15.000 dollar om året

For andet år i træk kritiserer præsident Barack Obama i sin tale til nationen de politikere i Kongressen, som modsætter sig at sætte mindstelønnen på det amerikanske arbejdsmarked op.

- Til alle her i Kongressen, som fortsat nægter at hæve mindstelønnen, siger jeg dette: Hvis du virkelig tror på, at du kan arbejde fuld tid og samtidig forsørge en familie for mindre en 15.000 dollar om året, så forsøg at gøre det. Hvis ikke, så stem for at give millioner af de hårdest arbejdende amerikanere en lønstigning, siger Obama natten til onsdag dansk tid.

Han opfordrer også Kongressen til at vedtage en lov, der sikrer kvinder ligeløn, og en lov, der giver lønmodtagere ret til at få løn under sygdom.

- Vi er i dag det eneste udviklede land på Jorden, som ikke garanterer betalt sygeorlov eller betalt barselsorlov til vores arbejdere. 43 millioner arbejdere har ingen ret til betalt sygefravær. 43 millioner. Tænk over det, siger Obama.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip