Obama sender flere amerikanske soldater til Irak

USA's præsident, Barack Obama, har onsdag godkendt, at der sendes yderligere op mod 450 amerikanske soldater til Irak for at bidrage til, at Islamisk Stat (IS) bringes i defensiven.

Det oplyser Det Hvide Hus. I forvejen har USA 3100 soldater i Irak, der skal uddanne den irakiske hær.

De ekstra soldater skal "uddanne, rådgive og assistere" den irakiske hær og sunnimuslimske militsfolk i provinsen Anbar.

- Præsidenten har gjort det klart, at han vil se på en bred vifte af muligheder, siger Ben Rhodes, der er assisterende sikkerhedsrådgiver for Obama.

Formålet er i første omgang at sætte Iraks hær og de sunnimuslimske klaner i stand til at generobre Ramadi og korridoren, der forbinder Ramadi og Falluja.

Det amerikanske forsvarsministerium skriver i en pressemeddelelse, at de ekstra 450 soldater ikke er en ændring i USA's mission, men kun skal forstærke det overordnede mål: At uddanne den irakiske hær til at bekæmpe IS.

De 450 soldater skal stationeres på basen Taqaddum i det østlige Anbar, hvor de øvrige amerikanske soldater befinder sig.

Ramadi blev i sidste måned løbet over ende af krigere fra Islamisk Stat.

Den irakiske hær er efter Ramadi blevet kritiseret for at være flygtet ud af byen, da IS gik i offensiven.

Præsident Barack Obama har gennem hele forløbet holdt fast i, at han ikke vil sende amerikanske soldater i aktion mod IS, men at den irakiske hær må udkæmpe krigen på jorden med hjælp fra amerikanske luftstyrker.

Luftoffensiven sker med deltagelse af danske F-16-fly. En række Nato-lande og allierede i den arabiske verden stiller også med fly i indsatsen mod IS.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip