Obama ser "besværlig vej" til tostatsløsning i Israel

Der er stadig håb om, at der kan findes en løsning med to stater i konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

Det slår USA's præsident, Barack Obama, fast tirsdag, selvom han samtidig erkender, at vejen dertil ikke er let.

- Det er ingen hemmelighed, at vi har en meget besværlig vej foran os. Resultatet er, at USA grundigt vil overveje vores tilgang til konflikten, siger Obama i et interview med den arabiske avis Asharq al-Awsat, der har base i London.

Den amerikanske præsident siger yderligere, at spændingerne i området og "de seriøse spørgsmål om den reelle interesse" i at finde en løsning har gjort fremskridt i regionen svær.

- Vi forventer nu af den nye israelske regering og palæstinenserne, at de viser - med både politik og handlinger - at der er et reelt ønske om at forpligte sig til en tostatsløsning, siger Obama.

I løbet af den israelske valgkamp for nylig gjorde premierminister Benjamin Netanyahu det dog klart, at der ikke vil komme en løsning med en palæstinensisk stat, så længe han sidder på premierministerposten.

Dermed sagde han farvel til den tostatsløsning, som Israel, palæstinenserne og omverdenen har drøftet i årevis.

I den forbindelse meldte Det Hvide Hus i Washington dog også klart ud, at en tostatsløsning er vejen frem, hvis der skal skabes varig fred i området.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip