Obama smækker døren i Det Hvide Hus for Netanyahu

Hverken den amerikanske præsident, Barack Obama eller udenrigsminister John Kerry vil mødes med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, under et kontroversielt besøg i USA i starten af marts.

Netanyahu er inviteret af Republikanerne, der kontrollerer såvel Senatet og Repræsentanternes Hus. Han er inviteret til at holde en tale i Kongressen om Iran og islamistisk ekstremisme.

Israel er en nær allierede med USA, og det er meget usædvanligt, at en israelsk leder ikke bliver tilbudt et møde med den amerikanske præsident under et besøg til USA.

Talsmand i Det Hvide Hus, Bernadette Meehan, siger imidlertid, at det er et princip om, at præsidenten ikke mødes med kandidater eller etablerede ledere, når de fører valgkamp. Der er parlamentsvalg 17. marts i Israel.

- Præsidenten vil ikke mødes med premierminister Netanyahu, da mødet ligger så tæt på det israelske valg, siger Bernadette Meehan.

Samme forklaring kommer fra det amerikanske udenrigsministerium.

Ifølge Det Hvide Hus blev Netanyahu inviteret af republikanske kongresmedlemmer uden at forhøre sig med præsident Obama først, hvilket er et brud på normal procedure.

Sagen vil formentlig gøre det allerede anstrengte forhold mellem Barack Obama og Benjamin Netanyahu endnu dårligere.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip